INGREDIENTAI: Tešlai:
220 gramų kvietinių miltų
2 vienetai kiaušinių
150 gramų cukraus (arba pagal skonį)
100 mililitrų aliejaus (bekvapio)
100 mililitrų pieno
30 gramų kakavos
2 šaukštai šokolado drožlių
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
pagal skonį vanilės
Kremui:
250 gramų varškės (drėgnos, vientisos)
1 vienetas kiaušinių (didelio)
80 gramų kreminio sūrio
80 gramų cukraus (apytikriai)
2 šaukštai šokolado lašelių (apytikriai)
40 gramų vanilinio pudingo milteliai (apytikriai)
pagal skonį vanilės
Viršui:
450 gramų vyšnių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Iš vyšnių išimti kauliukus, tuomet vyšnias sudėti į sietelį, kad nubėgtų sulčių perteklius.
2.
Tešlai į dubenį įmušti kiaušinius, suberti cukrų, druską, įdėti vanilės ir išplakti. Tuomet įpilti aliejaus, pieno ir išmaišyti, įsijoti miltus su kepimo milteliais ir dar kartą gerai išplakti.
3.
Į dubenį su paruošta tešla suberti šokolado drožles ir išmaišyti.
4.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi ir supilti paruoštą tešlą.
5.
Varškės sluoksniui į dubenį dėti varškę, sūrį, suberti pudingo miltelius, cukrų, vanilę ir įmušti kiaušinį, gerai išplakti, tuomet įmaišyti šokolado lašelius ir supilti į kepimo formą ant tešlos.
6.
Ant varškės sluoksnio išdėlioti vyšnias ir jas šiek tiek įspausti.
7.
Kepti įkaitintoje iki 170 - 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 40 - 55 minutes.