INGREDIENTAI: 600 gramų varškės
350 gramų sluoksniuotos tešlos
3 vienetai kiaušinių
200 gramų špinatų
150 gramų pievagrybių
0.5 vieneto svogūnų
1 sauja anakardžių riešutų (nebūtina)
1 sauja svogūnų laiškų (arba skiltelė česnako)
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek aliejaus
Aptepimui:
0.5 vieneto kiaušinių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
2.
Smulkiai supjaustykite pievagrybius, svogūną bei špinatus. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir pakepinkite svogūnus su pievagrybiais iki suminkštės. Sudėkite špinatus ir dar kelias minutes pakepinkite. Pasūdykite 1/4 arb. š. druskos ir įberkite žiupsnelį pipirų. Palikite atvėsti.
3.
Susmulkinkite anakardžius bei svogūno laiškus/česnaką. Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite varškę, kiaušinius bei špinatų mišinį. Suberkite anakardžius, svogūno laiškus/česnaką bei 1/4 arb. š. druskos, arba pagal skonį. Gerai išmaišykite.
4.
Sluoksniuotą tešlą iškočiokite į stačiakampį, didesnį nei Jūsų kepimo forma. Turėtų būti pakankamai didelis, kad tešla uždengtų ir pyrago viršų. Aliejumi arba sviestu patepkite kepimo formą (naudojau 20 cm x 15 cm dydžio) ir atsargiai į ją perkelkite sluoksniuotą tešlą. Į vidų supilkite varškės masę, o tešlos kraštais uždenkite pyragą, palikdami nedidelę skylutę viršuje, skysčio pertekliui išgaruoti. Pyrago viršų subadykite šakute.
5.
Kepkite 30 minučių, tuomet pyrago viršų ištepkite kiaušinio plakiniu ir grąžinkite į orkaitę dar 15 minučių.
6.
Išėmę iš orkaitės palikite pravėsti. Patiekite su šviežiais salotų lapeliais.