AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 400 gramų makaronų
400 gramų vištienos krūtinėlės
200 gramų pievagrybių
150 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
0.5 vieneto pankolio
1 vienetas svogūnų (nedidelio)
1 sauja vyšninių pomidorų
30 mililitrų alyvuogių aliejaus
1 šakelė čiobrelių
pagal skonį druskos
pagal poreikį vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pasūdytame vandenyje išvirti makaronus pagal instrukciją, nurodytą ant pakelio. Išvirusius nukošti.
2.
Pievagrybius supjausyti plonais griežinėliais. Vištieną supjaustyti nedideliais gabalėliais. Pankolį supjaustyti nedideliais gabalėliais. Plonais griežinėliais supjaustyti svogūną.
3.
Gilioje keptuvėje arba puode, nesvylančiu dugnu, įkaitinti aliejų. Apkepinti svogūną, kol suminkštės. Dėti pankolį, čiobrelio šakelę ir kepinti, kol pankolis gražiai apskrus.
4.
Sudėti vištieną ir apkepinti, vis pamaišant. Dėti pievagrybius, dar kelias minutes apkepinti.
5.
Berti druskos. Pilti vandens, kad vos vos apsemtų. Supilti grietinėlę, palaukti, kol užvirs.
6.
Į vištieną sudėti išvirtus makaronus ir gerai išmaišyti.
7.
Ant viršaus uždėti vyšninius pomidorus, uždengti puodą ir palikti kelioms minutėms, kad pomidorai sušiltų.
Patarimai:
•
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9:30 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.