INGREDIENTAI: 185 gramai sviesto (minkšto)
160 gramų kvietinių miltų
60 gramų cukraus pudros
50 gramų kukurūzų krakmolo
2 šaukštai citrinos žievelės (smulkiai tarkuotos)
2 šaukštai citrinų sulčių
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į dubenį suberti miltus, kukurūzų krakmolą, citrinų žievelę, druską. Išmaišyti.
2.
Į dubenį dėti sviestą, cukraus pudrą ir plakti apie 3 - 5 minutes iki kol masė taps puri. Tuomet suberti pusę miltų mišinio, supilti citrinų sultis ir išmaišyti. Tuomet suberti likusį miltų mišinį ir mediniu šaukštu sumaišyti tešlą. Jei tešla bus labai lipni, reikėtų įberti dar porą šaukštų miltų.
3.
Ant stalo patiesti kepimo popieriaus lapą, dėti paruoštą tešlą ir suformuoti iki 4 cm - 5 cm pločio pailgą vyniotinio formą. Dėti į šaldytuvą valandai.
4.
Tešlą išimti iš šaldytuvo ir supjaustyti maždaug 1 cm storio griežinėliais.
5.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, sudėti sausainius ir dar padėti į šaldytuvą dar 20 minučių.
6.
Kepti įkaitintoje iki 160 C laipsnių temperatūros orkaitėje 5 minutes, tuomet padidinti kaitrą iki 180 C laipsnių temperatūros ir kepti dar 9 - 10 minučių iki kol bus švelniai auksinės spalvos.
7.
Kai sausainiai iškeps, ištraukti kepimo formą iš orkaitės ir palikti 5 minutes pastovėti. Tuomet perkelti ant grotelių iki kol visiškai atvės.
Patarimai:
•
Sausainius labai tinka pabarstyti cukraus pudra, o jei norisi, labai tiks aptepti citrininiu glajumi. Jam paruošti reikėtų 180 gramų cukraus pudros, 3 šaukštų citrinų sulčių ir vienos citrinos smulkiai nutarkuotos žievelės. Į dubenį suberti cukraus pudrą, supilti citrinos sultis, suberti citrinos žievelę ir išmaišyti, tuomet aptepti sausainius.