INGREDIENTAI: 2.5 stiklinės nerafinuoto cukraus
90 gramų kokosų grietinėlė (arba 400 ml riebaus kokosų pieno, žr. patarimus)
50 gramų juodojo šokolado (daugiau nei 70% kakavos)
1 sauja migdolų (arba lazdyno riešutų)
pagal poreikį uogų (šviežių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Kokosų kremą žemoje temperatūroje pakaitinkite nedideliame prikaistuvyje su cukrumi, kol ištirps, bet neleiskite užvirti.
2.
Tuomet į karštą kremą suberkite gabalėliais sulaužytą šokoladą ir plakimo šluotele maišykite, kol šokoladas ištirps ir susilies į vientisą masę.
3.
Desertą išpilstykite į nedidelius indelius, palaikykite kambario temperatūroje apie 10 minučių, tada ant viršaus užbarstykite sausoje keptuvėje paskrudintų smulkintų migdolų arba lazdynų riešutų ir perkelkite į šaldytuvą bent porai valandų, kad visiškai atvėstų. Patiekite su šviežiomis uogomis.
Patarimai:
•
Jei naudosite kokosų pieną, skardinę iš anksto bent keletą valandų palaikykite šaldytuve, kad atsiskirtų riebus kokosų kremas (atšaldžius kremas susitelks skardinės viršuje ir bus patogu jį kabinti šaukštu).
•
Kokybiško juodojo šokolado sudėtyje pieno produktų nebus, tad neverta ieškoti šokolado su veganiškų produktų ženklinimu. Perskaitykite kelių solidesnių prekės ženklų gaminių etiketes ir išsirinkite kokybiškiausią, t. y. tokį, kurio sudėtyje bus vos keli ingredientai: kakava, kakavos sviestas (iš kakavos pupelių gaunamas riebalas), cukrus, dar gali būti sojų lecitino.