INGREDIENTAI: 250 gramų varškės 9%
2 saujos špinatų
1 vienetas kiaušinių
5 šaukštai miltų
1 šaukštas petražolių (smulkintų)
2 šaukšteliai druskos
1 šaukštelis juodųjų pipirų
1.5 šaukšto sviesto (kepimui)
1 šaukštelis saulėgrąžų aliejaus (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Varškę gerai sutriname šakute su kiaušiniu. Įmaišome miltus, druską ir pipirus.
2.
Špinatus kelioms sekundėms įmerkiame į karštą vandenį (ne verdantį), po to nukošiame, nusausiname popieriniu rankšluosčiu ir supjaustome į mažesnius gabalėlius. Šaukštu įšmaišome į varškės masę kartu su smulkintomis petražolėmis
3.
Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname aliejų ir sviestą.
4.
Imame po 1 šaukštą tešlos ir šlapiomis rankomis suformuojame ~1-1,5 cm storio blynelius. Kepame juos iš abiejų pusių, kol varškėtukai gražiai apskrunda.
5.
Iškeptus varškėčius dedame ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių.
6.
Patiekiame su grietine, jogurtu ar mėgstamu padažu.
Patarimai:
•
Kiek tiksliai miltų dėti į tešlą, priklauso nuo varškės drėgnumo. Jei varškė drėgnėsnė, tuomet dėkite truputį daugiau, jei sausesnė - mažiau (mano naudota varškė buvo gana sausa ir biri). Tešla turi būti formuojama, bet lipnoka, jokiu būdu ne kieta.