INGREDIENTAI: 1 kilogramas svogūnų
300 gramų apelsinų
120 gramų cukraus
50 mililitrų alyvuogių aliejaus
50 gramų sviesto
2 šaukštai vyno acto
5 skiltelės česnako
2 šaukšteliai apelsino žievelės (tarkuotos)
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais. Česnaką smulkiai sukapokite. Apelsinus nulupkite ir sumalkite mėsmale arba virtuvės kombainu.
2.
Storadugniame puode ant alyvuogių aliejaus ir lydyto sviesto mišinio apkepkite pjaustytus svogūnus ir česnaką. Kai jie taps skaidrūs, supilkite sumaltus apelsinus. Suberkite cukrų, druską ir apelsinų žieveles. Viską virkite dar apie 20 min. arba tol, kol svogūnų žiedai nebebus ryškių kontūrų.
3.
Tada supilkite vyno actą ir dar kelias minutes pavirkite.
4.
Karštą pagardą supilstykite į sterillius stiklainius. Uždarykite taip pat steriliai išvalytais dangteliais. Stiklainius apverskite dangteliais žemyn ir palikite visiškai atvėsti.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dalios išleistoje "Didžiojoje konservavimo knygoje"