TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Aguoniniai citrininiai biskočiai
Aguoniniai citrininiai biskočiai

Porcijų skaičius: 4

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
300 gramų kvietinių miltų
150 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių
120 gramų sviesto (tirpinto)
2 šaukštai citrinų sulčių
2 šaukštai aguonų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
2 šaukšteliai citrinos žievelės (tarkuotos)
1 žiupsnelis druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Dideliame dubenyje cukrų sumaišyti su tarkuota citrinos žievele. Įmaišyti tirpintą sviestą, aguonas, citrinos sultis. Po vieną įmušti ir gerai įmaišyti kiaušinius.

2.
Kitame dubenyje miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir druska.

3.
Miltų mišinį supilti į kiaušinių ir sviesto masę. Išmaišyti, kol neliks sausų miltų. Tešlą 30 min. palaikyti šaldytuve.

4.
Kepimo skardoje, išklotoje kepimo popieriumi, iš tešlos suformuoti du pailgus kepaliukus.

5.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 min, kol šiek tiek paruduos. Atvėsinti 5-10 min kambario temperatūroje ir kepaliukus supjaustyti 1-1,5 cm storio riekelėmis. Sudėti atgal į kepimo skardą ir kepti dar 25-30 min.


Patarimai:

Sandariame inde gali stovėti keletą savaičių.



Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!



admin · 2022-04-06 00:00 · 286 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt