INGREDIENTAI: Biskvitui:
400 gramų kvietinių miltų
200 gramų varškės
10 šaukštų aliejaus
10 šaukštų pieno
5 šaukštai cukraus (arba pagal skonį)
1 šaukštas citrinų sulčių (arba acto, sodai nugesinti)
1 šaukštelis sodos
Užpilui:
600 gramų grietinės
400 gramų trešnių
4 vienetai kiaušinių
6 šaukštai vanilinio pudingo milteliai (arba bulvių krakmolo)
6 šaukštai cukraus
1 vienetas citrinų
1 šlakelis vanilės ekstrakto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į dubenį supilame pieną, aliejų, cukrų, varškę. Sodą užpilti citinos sultimis ar actu, kol susuputos, sudėti į pieno mišinį. Viską gerai išsukame iki vientisos masės. Suberiame miltus, išmaišome. Tešla turi būti labai minkšta, nepadauginkite miltų, nes pagrindas bus kietas ir neskanus.
2.
Kepimo formą (naudojau 17*34 cm) išklojame kepimo popieriumi. Sudedame tešlą. Tešla išklojame dugną ir padarome kraštuose 3 cm aukščio bortelį.
3.
Užpilui į dubenį mušame kiaušinius, beriame cukrų, vanilę ir šluotele lengvai paplakame. Įtarkuojame citrinos žievelę ir įspaudžiame sultis. Sudedame grietinę ir pudingo miltelius, dar kartelį lengvai permaišome.
4.
Trešnes nuplauname, išimame kauliukus. Išdėliojame ant pagrindo. Užpilame užpilą. Jei mėgstate, galite pabarstyti kokoso drožlėmis.
5.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 min.
6.
Iškepusį pyragą atvėsiname ir kelias valandas palikome šaldytuve.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!