INGREDIENTAI: 24 cm apvaliai formai
4 obuolių, didesnių
2 kiaušinių, didelių (arba 3 mažesnių)
130 ml aliejaus
130 g cukraus
1 a.š. vanilinio cukraus
180 g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
Žiupsnelio druskos
0,5 a.š. cinamono, sumaišyto su 0,5 a. š. cukraus
Perlinio cukraus, pabarstymui
PARUOŠIMO BŪDAS:
Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti ketvirčiais. Kiekvieną ketvirtį išilgai, negiliai įpjauti (žr. nuotrauką). Kiaušinius su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska išplakti iki purumo, kol masė padidėja kelis kartus. Supilti aliejų ir vėl viską gerai išplakti. Suberti miltus, kepimo miltelius ir vėl viską išplakti elektriniu plaktuvu. Pilti tešlą į kepimo popieriumi išklotą formą. Ant viršaus, šiek tiek įspaudžiant, sudėlioti obuolius. Viską pabarstyti cinamonu su cukrumi ir perliniu cukrumi. Kepti 190°C temperatūros orkaitėje apie 30 - 40 min., arba, kol gražiai paruduos. Vidų patikrinti mediniu pagaliuku (ei jis sausas - pyragas iškepęs). Skanaus!