INGREDIENTAI: 5 šaukštai majonezo (apytikriai)
1 vienetas ilgavaisių agurkų
1 vienetas citrinų (išspaustų sulčių)
1 vienetas salierų stiebų
1 saujelė krapų
1 šaukštelis dižono garstyčių
Kepimui:
450 gramų krevečių be kevalo
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
REKOMENDUOJAME:
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į dubenį sudėti krevetes, užpilti aliejų, pabarstyti druska ir pipirais, gerai išmaišyti.
2.
Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių, ant kepimo skardos sudėlioti krevetes ir kepti apie 5 - 7 minutes, kol krevetės apkeps. Krevetes taip pat galima apkepti tiesiog keptuvėje, po to gerai nuvarvinti nuo riebalų pertekliaus, arba išvirti pasūdytame vandenyje - virti reikėtų 3 - 5 minutes, kol krevetės pakeis spalvą.
3.
Indelyje sumaišyti majonezą, garstyčias, išspausti citrinos sultis.
4.
Krevetes sudėti į indą, kuriame ruošite salotas, supilti majonezo ir garstyčių mišinį.
5.
Salierus, krapus, agurką susmulkinti ir sudėti į indą su krevetėmis, viską labai gerai išmaišyti.
6.
Galima tiekti vienas arba ant skrudintos duonos.