INGREDIENTAI: 4 vienetai kiaušinių (kambario temperatūros)
120 gramų graikinių riešutų (stambiai sukapotų)
120 gramų cukraus
120 gramų kvietinių miltų
2 šaukštai sviesto (tirpinto, nekaršto arba pieno)
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
pagal skonį vanilės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į dubenį įmušti kiaušinius, suberti cukrų, vanilę ir išplakti iki purios, šviesios masės. Plakti apie 8 - 9 minutes.
2.
Į dubenį su kiaušinių plakiniu įsijoti miltus su kepimo milteliais ir atsargiai išmaišyti. Plakti nereikia.
3.
Į dubenį su paruošta tešla supilti sviestą, suberti riešutus ir atsargiai permaišyti.
4.
Torto formos dugną (naudojau 22 cm skersmens) ištiesti kepimo popieriumi, sutepti sviestu. Kraštų tepti nereikia. Supilti tešlą, pasukti kelis kartus formą, kad kepant nesusidarytų "kepurė".
5.
Kepti įkaitintoje iki 170 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 35 minutes. Tikslus kepimo laikas priklauso nuo jūsų orkaitės. Ar iškepė, patikrinti mediniu smeigtuku, bet ne anksčiau nei 30 minučių po kepimo.
6.
Iškepusį biskvitą apversti su forma ant grotelių ir palikti iki kol visiškai atvės. Aš, kaip minėjau, to niekada nesulaukdavau ir dar šiltą ragaudavau su pienu.
Patarimai:
•
Naudota 22 cm skersmens torto forma.