TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Naminė sūdyta silkių filė
Naminė sūdyta silkių filė

Porcijų skaičius: 10


INGREDIENTAI:
1 kilogramas silkės
pagal poreikį augalinio aliejaus
pagal poreikį maltų juodųjų pipirų
Virimui:
1 litras vandens
3 šaukštai rupios druskos (be jodo, be kaupo)
1 vienetas cinamono lazdelių
1 šaukštas cukraus
1 šaukštas garstyčių grūdelių
2 vienetai lauro lapų (didesnių arba 3 mažesnių)
5 vienetai juodųjų pipirų
5 vienetai gvazdikėlių
3 vienetai kvapiųjų pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į puodą pilti vandenį, berti druską, cukrų, kvapiuosius pipirus, juoduosius pipirus, garstyčių grūdelius, gvazdikėlius, dėti cinamono lazdelę, lauro lapelius. Užvirti ir virti kelias minutes. Atidėti atvėsti.

2.
Silkes išdoroti, nupjauti galvas, uodegas, išplauti. Jei silkė su ikrais ir pienėmis, galima sūdyti ir juos, bet turi būti kieti ir neištižę.

3.
Į dubenį supilti paruoštą sūdymą, dėti silkę ir laikyti 3 - 5 paras.

4.
Silkių odelę nulupti, nuimti file nuo stuburkaulio ir ašakų, dėti į indelį. Užpilti aliejų, pabarstyti pipirais.


Patarimai:

Ikrus ir pienes galima sūdyti taip - sudėti į dubenį, užpilti šviežiai spaustų citrinų sulčių, aliejaus, įberti cukraus, dėti smulkintus svogūnus ir išmaišyti. Po 20 minučių galima skanauti.




admin · 2022-04-14 00:00 · 317 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt