INGREDIENTAI: Tešlai:
200 gramų miltų
200 gramų cukraus
145 gramai sviesto
2 vienetai kiaušinių (S dydžio)
60 gramų kakavos
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
300 gramų cukraus pudros
100 gramų balto šokolado
100 gramų kondensuoto pieno, saldinto
50 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Miltus persijojame su kepimo milteliais, išmaišome su kakava, druska ir cukrumi. Sviestą išplakame su kiaušiniais ir, maišydami, supilame į miltus. Kruopščiai išmaišome.
2.
Tešlą padaliname į 24 kamuoliukus. Šlapiomis rankomis kiekvieną pakočiojame tarp delnų, formuodami rutuliukus. Rutuliukus dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos, palikdami tarpelius, kiekvieną rutuliuką šiek tiek prispaudžiame, kad būtų plokšti.
3.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių. Sausainius paliekame atvėsti.
4.
Kremui šokoladą ištirpiname, maišome su sviestu ir kondensuotu pienu. Po truputį įmaišome cukraus pudrą.
5.
Pusę sausainių pertepame kremu ir užspaudžiame likusiais sausainiais. Dedame į šaldytuvą apstingti.