INGREDIENTAI: 300 gramų obuolienės
75 gramai žemės riešutų
40 gramų vandens
1 žiupsnelis druskos
430 gramų miltų
1 vienetas kiaušinių
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
155 gramai cukraus
245 gramai margarino (kepinių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
1.
Miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską sumaišome. 40 g kiaušinio lengvai paplakam su vandeniu, tik tiek, kad susimaišytų, bet nesuputotų. Riešutus sukapojam.
2.
Į miltų mišinį įpjaustom margariną ir pirštais malam tol, kol masė ima panašėti į žvyrą. Supilam kiaušinį-vandenį ir minkom, kol visa masė dubenyje sukimba į vieną didelį tešlos gniutulą.
3.
Orkaitę įkaitinti iki 220. Skardą išklojam kepimo popieriumi. Ant miltais pabarstyto stalo dedam tešlą ir iškočiojam 3-5 mm storio stačiakampį. Supjaustom jį vienodo dydžio juostelėm. Pusę jų aptepam obuolių uogiene, likusias uždedam ant viršaus ir guldom į skardą.
4.
Aptepam kiaušinio plakiniu (tikriau tuo, kas liko iš kiaušinio atėmus 40 g), apibarstom riešutais ir kepam, kol pasidaro rudos, maždaug 20 minučių. Ataušinti geriausia ant grotelių.