INGREDIENTAI: 800 gramų konservuotų pomidorų savo sultyse
800 gramų konservuotų pupelių (sviestinių)
400 gramų kiaulienos nugarinės
200 gramų dešros (chorizo, kepimui skirtos)
160 gramų pesto padažo (apytikriai, vieno indelio)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Dešrą supjaustyti nedideliais gabaliukais, sudėti į sausą keptuvę (aliejų išskiria pats produktas) ir apkepti maždaug 5 minutes arba kol dešra paruduos.
2.
Kiaulienos nugarinę supjaustyti kąsnio dydžio gabaliukais, pabarstyti druska ir pipirais.
3.
Kitoje keptuvėje arba storadugniame puode iš visų pusių apkepti kiaulienos nugarinę.
4.
Konservuotas pupeles nuplauti, nusunkti vandenį ir dėti troskintis į storadugnį puodą kartu su nugarine. Taip pat ten sudėti apkeptą chorizo bei konservuotus pomidorus savo sultyse. Pagardinti druska ir laukti, kol troškinys užvirs. Užvirus, sumažinti kaitrą ir pakaitinti dar 5 minutes.
5.
Patiekti su kupinu šaukštu pesto padažo ir česnakiniu batonu.