INGREDIENTAI: Tešlai:
460 mililitrų kvietinių miltų
200 mililitrų cukraus
200 gramų šokolado (smulkinto ar lašelių)
120 mililitrų pieno
120 gramų sviesto (tirpinto)
2 vienetai kiaušinių
1 šaukštas kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
0.5 šaukštelio druskos
Kremui:
250 gramų maskarponės sūrio
160 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
50 gramų cukraus pudros
1 šlakelis citrinų sulčių
2 lašai maistinių dažų (rožinių, nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, druska ir cukrumi.
2.
Tirpintą sviestą išplakti su pienu, vaniliniu cukrumi ir kiaušiniais. Viską supilti į miltų mišinį, išmaišyti. Atsargiai įmaišyti šokoladą.
3.
Tešlą pilti į keksiukų formeles, užpiland ne daugiau kaip 2/3 keksiuko formelės tūrio.
4.
Kepti iki 175 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-30 minučių, priklausomai nuo keksiukų dydžio.
5.
Grietinėlę išplakti iki standžių putų. Po truputį įmaišyti maskarponę, cukraus pudrą ir citrinos sultis. Kremas bus purus. Galima įlašinti kelis lašus norimos spalvos dažų.
6.
Kremą dedame į konditerinį maišelį ir dekoruojame atvėsusius keksiukus. Ant viršaus uždėjau po vaflinį drugelį.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!