INGREDIENTAI: 500 gramų kiaulienos sprandinės
3 vienetai burokėlių
2 vienetai svogūnų
2 vienetai pomidorų
3 skiltelės česnako
3 šaukštai grietinės
50 mililitrų vandens (grietinei)
2 šaukštai kvietinių miltų
1 šaukštas acto
šiek tiek druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
Marinatui:
1 šaukštelis garstyčių
1 šaukštas saulėgrąžų aliejaus
šiek tiek druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
Patiekiant:
2 šaukštai krienų
5 šakelės čiobrelių
Kepimui:
50 gramų sviesto
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kiaulieną supjaustykite dideliais gabalėliais, pasūdykite ir įberkite pipirų pagal skonį. Tada įtrinkite saldžiomis garstyčiomis ir saulėgrąžų aliejumi.
2.
Vieną svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir plokščiąja peilio ašmenų puse sutraiškykite česnako skilteles.
3.
Kiaulieną dėkite ant kepimo skardos su svogūnais ir česnakais, kepkite 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių. Kai mėsa šiek tiek atvės, supjaustykite ją į mažesnius gabalėlius.
4.
Paimkite 3 nedidelius burokėlius, gerai nuplaukite ir kepkite 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1-1,5 valandos, priklausomai nuo dydžio. Patariu rinktis mažesnius burokėlius, o kepimo procesą derinti su mėsa. Tokiu atveju mėsą iš orkaitės ištrauksite kiek anksčiau nei burokėlius. Kai burokėliai iškeps, supjaustykite juos pusžiedžiais ir perkelkite į dubenį. Įpilkite acto ir užpilkite vandeniu, kad vanduo visiškai apsemtų burokėlius. Palikite 40 minučių.
5.
Antrąjį svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir pakepinkite keptuvėje su aliejumi 1-2 minutes. Atidėkite.
6.
Įkaitinkite kitą didelę keptuvę su sviestu, sudėkite du tarkuotus pomidorus. Suberkite miltus, tai pat pipirus ir druską pagal skonį. Į keptuvę sudėkite pjaustytą mėsą ir pakepintus svogūnus, taip pat burokėlius.
7.
Grietinę praskieskite vandeniu. Užpilkite ant mėsos ir burokėlių. Troškinkite 5 minutes.
8.
Patiekdami uždėkite baltųjų krienų ir papuoškite čiobrelių šakelėmis.