INGREDIENTAI: 500 gramų uogų (įvairių)
77 gramai aviečių želė (1 pakelio)
Kremui:
400 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
250 gramų maskarponės sūrio
50 gramų cukraus pudros
20 gramų želatinos
60 mililitrų vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kremui želatiną užpilame vandeniu ir paliekame brinkti 15 min. Vėliau ją pašildome garų vonelėje, kol ištirps (neužvirinti!), paliekame šiek tiek atvėsti.
2.
Išplakame grietinėlę su cukraus pudrą iki standumo. Įmaišome maskarponę. Po truputį, maišant, supilame atvėsusią želatiną, viską išmaišome.
3.
Paruoštą kremą dedame į formą ir dedame į šaldytuvą stingti.
4.
Žele paruošiame pagal instrukcija ant pakelio. Atvėsiname.
5.
Stambesnes uogas perpjauname pusiau. Jei uogos su kauliukais, juos pašaliname. Sudedame į pravėsusią želę.
6.
Želę su uogomis supilame ant apstingusio kremo ir dedame į šaldytuvą stingti.