INGREDIENTAI: 8 vienetai bulvių (vidutinio dydžio)
1 vienetas svogūnų (nedidelio)
2 vienetai kiaušinių
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
Įdarui:
300 gramų faršo
pagal skonį druskos
šiek tiek pipirų
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Bulves nulupame ir smulkiai sutarkuojame drauge su svogūnu, rankomis šiek tiek nuspaudžiame skystį. Įmušame kiaušinius, įdedame druskos bei pipirų, gerai išmaišome.
2.
Ruošiame įdarą: į faršą beriame druskos ir pipirų, išmaišome. Galima dar įdėti mėgiamų mėsos prieskonių.
3.
Keptuvę su aliejumi įkaitiname ant vidutinės ugnies.
4.
Į keptuvę dedame po šaukštą tarkuotų bulvių kiekviename blynui. Įmame po gabalėlį faršo, rankomis suplojame, kad būtų nestoras palotėlis ir dedme ant bulvių masės. Ant viršaus dedame dar bulvių tarkų, šaukštu paskirstydami, jog uždengtų faršą.
5.
Ugnį sumažiname ir blynus kepame ant nedidelės kaitros gražiai apkepdami iš abiejų pusių.
Patarimai:
•
Šiuos bulvinius blynus labai skanu valgyti su grietine.