AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 2 vienetai kiaulienos nugarinės (arba jautienos, apie 3 - 4 kg)
100 gramų romo (arba kito alkoholio)
2 galvos česnako
4 šaukštai druskos
2 šaukštai cukraus
1 šaukštas juodųjų pipirų (+pabarstymui)
1 šaukštas čiobrelių
1 šaukštelis aitriosios paprikos miltelių
1 šaukštelis kalendros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Nugarinę įtrinti romu, smulkintu česnaku, cukrumi ir palikti 6 valandoms šaldytuve.
2.
Sumaišyti druską, pipirus, čiobrelius, aitriąją papriką ir kalendrą. Šiuo mišiniu įtrinti nugarinę ir palikti 4 paroms šaldytuve, kas dieną pavartant.
3.
Nuplauti mėsą po šaltu vandeniu, nusausinti, pabarstyti juodaisiais pipirais, įsukti į marlę, stipriai surišti ir pakabinti vytintis vėdinamoj patalpoj. Mėsą galima valgyti jau po 4 dienų, tačiau jei norite brandesnės ir kietesnės mėsos, reikėtų vytinti ilgiau.