TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Biskvitinis totas su labai švelniu citrininiu varškės kremu
Biskvitinis tortas su švelniu citrininiu varškės kremu

Porcijų skaičius: 10


INGREDIENTAI:
Biskvitui:
1 stiklinė miltų
1 stiklinė cukraus
200 gramų sviesto (tirpinto)
2 vienetai kiaušinių
2 šaukšteliai kepimo miltelių
Kremui:
500 gramų varškės
500 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
250 mililitrų pieno
200 gramų cukraus
4 vienetai kiaušinių trynių
120 mililitrų vandens
1 vienetas citrinų (reikės žievelės ir sulčių)
2 šaukštai želatinos

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į kiaušinius suberti cukrų ir plakti elektriniu plakikliu apie 5 minutes, kol masė padvigubės. Supilti tirpintą sviestą, toliau plakti iki vientisos masės. Įsijoti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir gerai išmaišyti.

2.
Supilti tešlą į kepimo formą, su atsegamais kraštais, išklotą kepimo popieriumi, ir kepti 180 C laipsnių orkaitėje apie 25 - 30 minučių. Iškepus atvėsinti ir perpjauti per pusę išilgai.

3.
Želatiną užpilti vandeniu, kad išbrinktų. Vėliau pakaitinti garų vonelėje, kad ištirptų. Palikti truputį atvėsti.

4.
Grietinėlę išplakti iki standžių putų ir padėti į šaldytuvą.

5.
Į kiaušinius suberti cukrų, tarkuotą citrinos žievelę, supilti pieną ir kaitinti ant silpnos ugnies, kol sutirštės. Nuėmus nuo ugnies, supilti atvėsintą želatiną, 4 šaukštus citrinos sulčių ir viską gerai išmaišyti iki vientisos masės.

6.
Į didesnį indą sudėti varškę, supilti kiaušinio trynių mišinį ir gerai viską išmaišyti. Sudėti grietinėlę ir atsargiai išmaišyti.

7.
Tepti kremą ant vienos biskvito dalies, gražiai išlyginti ir uždėti kitą biskvito dalį. Papuošti pagal savo fantaziją ir palikti šaldytuve bent 3 valandoms.




admin · 2022-04-18 06:00 · 349 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt