TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Tailandietiška sriuba su kalmarais
Tailandietiška sriuba su kalmarais

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
3 vienetai kalmarų
250 gramų kokosų pieno
250 mililitrų vandens
150 gramų rudųjų pievagrybių
2 vienetai svogūnų
50 gramų kalendros (smulkintos)
1 vienetas žaliųjų citrinų
40 gramų aitriųjų paprikų padažas
3 skiltelės česnako
1 žiupsnelis druskos
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
2 šaukštai kepimo aliejaus

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
1. Nuplautus ir paruoštus (esant reikalui, atšildytus) kalmarus perpjauname pusiau ir sudėjus odele į viršų, kiekvieną puselę įpjauname su peiliu išilgai bei skersai taip, kad išeitų 5x5 mm „gardelė“. Įpjovimų gylis – keli milimetrai, bet ne daugiau, kaip pusė kalmaro storio. Įpjovus puseles, jas supjaustome išilgai 2-3 cm pločio juostelėmis.

2.
Svogūnus ir česnako skilteles nulupame ir smulkiai supjaustome. Kiekvieną pievagrybį padaliname į keturias dalis, o po to supjaustome riekelėmis.

3.
Gerai įkaitiname puodą (ne mažesni, kaip 1.5 litro talpos), įpilame į jį 2 šaukštus kepimo aliejaus. Į puodą suberiame svogūnus bei česnakus. Daržoves kepame ant vidutinės kaitros 4 min, dažnai pamaišydami. Į apkeptus svogūnus ir česnakus pilame aitriųjų paprikų padažą, 250 ml vandens bei kokosų pieną, suberiame prieskonius. Gerai išmaišius, verdame 4-5 min. Sudedame pievagrybius, kalmarų juosteles bei pagardiname viską druska. Užvirus mišiniui iš naujo, sumažiname kaitrą ir verdame 5 min.

4.
Žaliąją citriną perpjauname pusiau, iš vienos dalies išspaudžiame sultis, kitą supjaustome riekelėmis.

5.
Nuėmę puodą nuo kaitros, į sriubą pilame citrinų sultis ir gerai viską išmaišome.

6.
Sriubą patiekiame gilesnėse lėkštėse. Pabarstome pagal skonį smulkinta kalendra bei įdedame 1-2 skilteles citrinos.




admin · 2022-04-19 00:00 · 301 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt