TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Saturninas Daujotas Butvydė Saturnas
Taupus kopūstų apkepas su sūriu (be kvietinių miltų)
Kopūstų apkepas be miltų

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
1 kilogramas kopūstų
1 litras pieno
200 gramų fermentinio sūrio
2 vienetai kiaušinių
100 gramų avižinių dribsnių
1 vienetas svogūnų
1 pundelis svogūnų laiškų
20 gramų sviesto
2 skiltelės česnako
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kopūstus supjaustyti plonomis juostelėmis ir virti piene apie 30 minučių, tada nusunkti nuo skysčio.

2.
Svieste apkepinti smulkintą svogūną ir česnaką.

3.
Į apvirtus kopūstus suberti avižinius dribsnius ir išmaišyti. Palikti pravėsti.

4.
Į kopūstų masę įmušti kiaušinius, sudėti kepintą svogūną ir smulkintus svogūnų laiškus, pagardinti prieskoniais. Viską išmaišyti ir sudėti į kepimo formą. Pabarstyti sūriu.

5.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol apskrus sūris.

6.
Prieš pjaustant leisti šiek tiek pravėsti. Skanaus!




admin · 2022-04-19 12:00 · 264 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt