INGREDIENTAI: Tešlai:
450 mililitrų pieno
200 gramų kvietinių miltų
2 vienetai kiaušinių
3 šaukštai aliejaus
2 šaukštai cukraus
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
200 gramų varškės
1 vienetas obuolių
0.5 šaukštelio cinamono
Pabarstymui:
šiek tiek cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Lietiniams kiaušinius lengvai paplakti su aliejumi, cukrumi, druska, pienu. Suberti miltus ir išmaišyti, kad neliktų sausų gumulėlių. Palikti pusvalandį pastovėti.
2.
Iš tešlos, ant vidutinės kaitros, be papildomų riebalų kepti lietinius blynus - kai viršutinė pusė apdžius, apversti ir minutėlę pakepti.
3.
Įdarui varškę sutrinti su cukrumi. Obuolį supjaustyti smulkiais kubeliais, dėti prie varškės, berti cinamoną ir maišyti.
4.
Į kiekvienos blyno vidurį paskirstyti įdaro, užlankstyti kraštus. Sudėti į kepimo formą ir kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių.
5.
Iškepus pabarstyti cukraus pudra. Tiekti su obuolių džemu. Skanaus!