INGREDIENTAI: 1 stiklinė anakardžių riešutų
3 stiklinės vandens
1/4 stiklinės kakavos
3 šaukštai klevų sirupo
30 gramų juodojo šokolado
2 vienetai datulių (be kauliukų)
0.5 šaukštelio malto cinamono
0.5 šaukštelio vanilės ekstrakto
1 žiupsnelis druskos
Patiekiant:
šiek tiek zefyrų (mažų, nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Anakardžių riešutus bei datules nuplauname, užpilame vandeniu ir palaikome 1 valandą (galima laikyti per naktį). Vandenį nupilame ir gerai nuplauname.
2.
Į maisto smulkintuvą dedame riešutus, datules, klevų sirupą, beriame kakavą, cinamoną, druską, užpilame vandeniu (3 stiklinės), pagardiname vanilės ekstraktu ir sutriname iki vientisos konsistencijos.
3.
Masę perpilame į puodą, dedame šokoladą ir, maišant, kaitiname tol, kol šokoladas ištirps.
4.
Išpilstome, papuošiame zefyriukais ir tiekiame.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!