TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Pistacijų tortas su uogomis
Pistacijų tortas su uogomis

Porcijų skaičius: 10


INGREDIENTAI:
Biskvitui:
385 gramai kondensuoto pieno, saldinto (apytikriai, 1 skardinės)
150 gramų pistacijų (maltų)
2 vienetai kiaušinių
120 gramų kvietinių miltų
100 gramų špinatų
1 šaukštas citrinų sulčių
2 šaukšteliai kepimo miltelių
šiek tiek sviesto (formai patepti)
Kremui:
400 gramų grietinėlė, 36% riebumo (šaltos)
385 gramai kondensuoto pieno, saldinto (kambario temperatūros, apytikriai, 1 skardinės)
200 gramų sviesto (kambario temperatūros)
2 šaukštai citrinų sulčių
Želė sluoksniui:
400 gramų aviečių (tinka ir šaldytos )
3 šaukšteliai želatinos
pagal poreikį cukraus
Sirupui:
200 mililitrų vandens
1 vienetas žaliųjų citrinų (sulčių)
3 šaukštai rudojo cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Biskvitui špinatus sutriname elektriniu trintuvu iki košelės. Pilame citrinos sultis.

2.
Kiaušinius plakame su kondensuotu pienu iki putotos masės.

3.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir maltomis pistacijomis.

4.
Į kiaušinių masę po truputį beriame miltų mišinį. Išmaišome ir supilame špinatų tyrę.

5.
Į kepimo formos dugną įtiesiame iškirptą kepimo popieriaus skritulį, o kraštus patepame sviestu. Pilame biskvito tešlą. Mano naudota forma 20 cm skersmens.

6.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35-40 min. Kepimo laikas priklauso nuo orkaitės tipo ir kepimo formos skersmens. Ar biskvitas iškepęs, būtina tikrinti mediniu iešmeliu. Jei jau iškepęs, iešmelis liks švarus.

7.
Biskvitą atvėsinkite ir pjaustykite tik kitą dieną. Biskvitą padalinau į 4 dalis. Biskvito šonus apipjaustykite, bus trupiniams.

8.
Kremui kambario temperatūros sviestą ir kondensuotą pieną išplakame į lengvą ir purų kremą. Jeigu kremą sutraukia, žinokite, kad buvo temperatūrų skirtumas - masę truputį pašildykite ir bandykite plakti toliau. Išplaktą kremą dėkite į šaldytuvą.

9.
Išplakite šaltą grietinėlę su citrinos sultimis. Dėkite į šaldytuvą.

10.
Kai abu kremai atšals iki vienodos temperatūros, po truputį juos sujunkite. Maišykite šaukštu, neplakite elektriniu plakikliu.

11.
Žele sluoksniui želatiną užpilkite šiek tiek vandens ir palikite 15 min brinkti.

12.
Sutrinkite avietes į vientisą tyrę. Cukraus berkite pagal skonį.

13.
Avietes truputį pakaitinkite ir dėkite brinkintą želatiną. Maišykite, kol želatina ištirps. Neužvirinkite! Atvėsinkite ir padalinkite į 2 dalis. Pilkite į formas sustingti. Formų skersmuo 20 cm. Į formos dugną įtieskite maistinės plėvelės, bus lengviau perkelti ant kremo. Dėkite į šaldytuvą gerai sustingti.

14.
Sirupui vandenį su cukrumi kaitinti, kol sirupas kažkiek sutirštės. Pilame žaliųjų citrinų sultis, išmaišome ir visiškai atvėsiname.

15.
Į tortinės dugną dėkite tortinį padėkliuką ir patepkite šaukštu kremo. Sluoksniuojame tokia tvarka. Biskvitas laistomas sirupu. Tepame kremą. Uždedame aviečių žele. Tepame kremą. Uždedame biskvitą, laistome sirupu. Dar kartą pakartokite tą patį, o likę du biskvitai bus tik su kremu. Kremo pakanka ir šonams aptepti. Aš šonus palikau atvirus, o viršų apibarsčiau biskvito ir pistacijų trupiniais.

16.
Paruoštą tortą dėkite į šaldytuvą nakčiai.




admin · 2022-04-21 12:00 · 298 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt