INGREDIENTAI: 1 kilogramas vištienos petukai (ar kitos mėsos)
500 mililitrų kefyro (apytikriai)
pagal skonį prieskonių vištienai
pagal skonį paprikos miltelių
pagal skonį džiovintų žolelių mišinio (naudojau itališkas)
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį česnako granulės
pagal skonį džiovintas rozmarinas
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Vištienos petelius nuplauti, nusausinti.
2.
Į dubenį sudėti vištienos petelius, pabarstyti prieskoniais vištienai, paprikos milteliais, žolelėmis, pipirais, česnako granulėmis, rozmarinu, druska ir gerai viską įtrinti.
3.
Į dubenį, su vištienos peteliais įpilti kefyrą, uždengti maistine plėvele ir padėti į šaldytuvą marinuoti visai nakčiai.
4.
Kepti kepsninėje ar ant grotelių vis pavartant iki kol sparneliai gražiai apskrus ir iškeps.