INGREDIENTAI: 1 vienetas kiaušinių baltymų (apie 20 g)
120 gramų cukraus miltelių (naudojome „Dansukker“, apytikriai )
Aptepimui:
200 gramų aviečių
90 gramų cukraus uogienėms
Kremui:
125 mililitrai grietinėlės
45 gramai cukranendrių cukraus (naudojome „Dansukker“ nerafinuotą)
2 vienetai kiaušinių trynių
20 gramų sirupo (naudojome „Dansukker“ šviesų)
10 gramų sviesto (kambario temperatūros)
8 gramai kukurūzų miltų
5 gramai vanilinio cukraus (naudojome „Dansukker“ su natūralia vanile)
Pagrindui:
3 vienetai kiaušinių
130 gramų cukranendrių cukraus (naudojome „Dansukker“ nerafinuotą)
55 gramai bulvių krakmolo
40 gramų kokoso drožlių
5 gramai kepimo miltelių
Papuošimui:
400 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
3 lašai maistinių dažų (raudonų, apytikriai)
pagal poreikį marcipanų masės
pagal poreikį cukraus miltelių
pagal poreikį zefyrų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kiškio letenėles ir aviečių džemą paruoškite iš vakaro ar dar anksčiau.
2.
Pradėkite nuo kiškio letenėlių. Dubenyje kiaušinių baltymus atsargiai išmaišykite su cukraus milteliais. Cukraus miltelius berkite pamažu. Gerai išmaišykite, kad glajus būtų tirštas ir be gumulėlių.
3.
Didesnę dalį glajaus supilkite į konditerinį maišelį su antgaliu. Galite naudoti siaurą antgalį arba tiesiog šiek tiek prakirpti konditerinį maišelį.
4.
Nedidelį glajaus kiekį atskirai sumaišykite su keliais lašeliais raudonų maistinių dažų. Jeigu glajus atrodo per skystas, įberkite daugiau cukraus miltelių. Spalvotą glajų supilkite į atskirą konditerinį maišelį su antgaliu.
5.
Atsispausdinkite šablonus. Ant jų uždėkite kepimo popierių, priklijuokite lipniąja juostele. Spausdami maišelį, glajaus juostele apveskite apvalią kiškio letenos liniją. Tada glajumi užpildykite vidurinę letenėlės dalį. Palaukite, kol pradės stingti, tada letenėlės viršuje rausvu glajumi pažymėkite tris mažesnius, o apačioje vieną didesnį tašką. Palaukite, kol visiškai sustings.
6.
Paruoškite aviečių džemą. Avietes prikaistuvyje sumaišykite su cukrumi uogienėms ir pavirkite 3-4 minutes. Supilkite į karštą, visiškai švarų stiklainiuką ir padėkite į šaldytuvą.
7.
Paruoškite vanilinį kremą. Kiaušinių trynius, kukurūzų miltus ir cukranendrių cukrų dubenyje plakite tol, kol masė taps lengva ir puri.
8.
Prikaistuvyje užvirinkite grietinėlę, vanilinį cukrų ir sirupą. Galiausiai viską sumaišykite ir plakdami prikaistuvyje užkaitinkite iki virimo.
9.
Palaukite, kol kremas sutirštės. Tada plakdami pamažu sukrėskite sviestą. Padėkite į šaldytuvą.
10.
Paruoškite biskvitą. Įjungę ventiliatoriaus režimą, orkaitę įkaitinkite iki 175 °C laipsnių temperatūros.
11.
Iki purumo išplakite kiaušinius ir cukranendrių cukrų. Dubenyje sumaišykite krakmolą, kokosų drožles ir kepimo miltelius. Atsargiai įmaišykite į kiaušinių masę. Maišykite, kol neliks gumulėlių.
12.
Maždaug 30 cm ilgio ir 25 cm pločio kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Šonus ištepkite riebalais ir supilkite masę. Kepkite apatinėje orkaitės dalyje 6–7 minutes.
13.
Metas suformuoti kiškius. Išplakite grietinėlę. Biskvite išspauskite po šešis 7 ir 5 cm skersmens apskritimus. Ant didesniųjų paskirstykite aviečių džemą, ant mažesniųjų – vanilės kremą. Mažesniuosius apskritimus uždėkite ant didesniųjų. Tada kiekvieną skanėstą padenkite storu plaktos grietinėlės sluoksniu.
14.
Iškočiokite marcipanų masę. Kad neliptų, prieš imdamiesi darbo paviršių pabarstykite cukraus milteliais. Išpjaukite maždaug 14 cm skersmens apskritimus. Juos atsargiai uždėkite ant grietinėlės sluoksnio. Marcipano apačią sudrėkinkite vandeniu ir pritvirtinkite dvi kiškio letenėles.
15.
Atsargiai įspauskite viršutinį sluoksnį ir sudrėkinkite jį vandeniu. Iš mažo zefyriuko (arba pusės didelio) padarykite uodegą: prilipdykite ją ten, kur marcipaną sudrėkinote vandeniu. Jau galite patiekti velykinius skanėstus.