INGREDIENTAI: 1 kilogramas vištienos petukai (apie 20 vienetų)
2 vienetai cukinijų (jaunų)
3 vienetai paprikos (raudonos, geltonos ir žalios)
1 sauja vyšninių pomidorų
pagal skonį prieskonių vištienai
pagal skonį prieskoninių žolelių
pagal skonį česnako
pagal skonį pipirų
pagal skonį druskos
šiek tiek sezamo sėklų (nebūtina)
šiek tiek aliejaus (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Vištienos petukus įtryniau druska, pipirais, vištienos prieskoniais ir žolelėmis. Palikti kelias valandas pasimarinuoti. Pakepinau keptuvėje įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių.
2.
Cukinijas ir daržoves supjausčiau.
3.
Kepimo formą ištepiau aliejumi, sudėjau daržoves, ant dugno dėjau griežinėliais pjaustytas cukinijas, pagardintas druska ir pipirais, ant jų - paprikas, pomidorus. Ant daržovių sudėjau apkeptus petukus ir užbarsčiau prieskoninių žolelių, sezamo sėklų.
4.
Paruoštas daržoves su vištienos petukais dėjau į orkaitę ir kepiau 200 C laipsnių temperatūroje apie 20 - 25 minutes.