INGREDIENTAI: 2 vienetai avokadų (prinokusių, minkštų, didesnių)
0.5 vieneto svogūnų (nedidelio)
1 vienetas aitriosios paprikos
1 vienetas pomidorų (nebūtina)
1 vienetas žaliųjų citrinų
1 saujelė kalendros
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Avokadus perpjauti išilgai pusiau, išimti kaulus ir išskobti minkštimą.
2.
Avokadą sutrinti šakute. Jeigu turite, galima trinti ir rankinėje grūstuvėje, piestele.
3.
Pomidorą supjaustyti smulkiais kubeliais. Jeigu norite, pomidorą prieš tai galima nulupti.
4.
Svogūną ir kalendrą kuo smulkiau sukapoti. Papriką - siaurais griežinėliais (jei norite švelniau - galima išimti sėklytes).
5.
Smulkintas daržoves ir žalumynys išmaišyti su avokadu. Pagardinti druska ir žaliosios citrinos sultimis.