TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-29 17:27
Naminis pomidorų padažas žiemai be acto
Naminis pomidorų padažas žiemai be acto



INGREDIENTAI:
4 kilogramai pomidorų
500 gramų svogūnų
500 gramų obuolių (rūgštesnių)
1 galva česnako
3 šaukštai cukraus
2 šaukštai druskos
1 šaukštelis raudonėlio
1 šaukštelis baziliko
1 šaukštelis maltų juodųjų pipirų
šiek tiek aliejaus

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pomidorų viršuje ir apačioje įpjauti po kryžiuką, sudėti į puodą ir užpilti verdančiu vandeniu, palikti kelioms minutėms, tuomet nupilti vandenį ir užpilti lediniu. Taip atsiskirs odelės, jas lengvai nulupsite. Sutrinti elektriniu trintuvu ar per sietelį.

2.
Svogūnus labai smulkiai supjaustyti ar sumalti, apkepti aliejuje (kepinti galima iš karto puode, kuriame virsime padažą). Supilti pomidorų masę, vis maišant, ant nedidelės ugnies virti, kol padažas sutrištės, užtuks apie 40 minučių.

3.
Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius ir sutarkuoti. Trumpai pakaitinti keptuvėje, kol sušils, tuomet sudėti į pomidorų masę, išmaišyti ir dar pakaitinti, kol padažas bus norimo tirštumo.

4.
Česnaką labai smulkiai sukapoti arba sutrinti ir dėti į pomidorų masę kartu su visais kitais prieskoniais, gerai išmaišyti ir užvirinti. Paragaukite, ar patinka skonis, jei Jūsų skoniui kažko trūksta, dėkite daugiau druskos, cukraus ar prieskonių, o jei trūksta rūgštelės - citrinų sulčių. Jei norite visiškai vientiso padažo, galite sutrinti elektriniu trintuvu ir dar kartą užvirinti.

5.
Dar karšta padažą pilti į iškaitintus stiklainius. Užsukti švariais, nuplikytais dangteliais. Sustatyti apverstus dugnais į viršų, užkloti šiltu apklotu ir palikti kelioms valandoms atvėsti. Vėliau laikyti vėsiai.




admin · 2022-04-25 18:00 · 440 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt