INGREDIENTAI: Pagrindui:
300 gramų avižinių sausainių
100 gramų sviesto
1 vienetas žaliųjų citrinų (žievelės)
Kremui:
500 gramų maskarponės sūrio
200 gramų juodojo šokolado
90 gramų cukraus pudros
0.5 šaukštelio apelsinų esencijos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sviestą ištirpinti.
2.
Sausainius sutrinti iki smulkių trupinių ir įtarkuoti žaliosios citrinos žievelę (žaliąją dalį). Trupinius užpilti sviestu ir gerai išmaišyti. Masę sudėti į kepimo formą, išlyginti, gerai paspausti ir padaryti kuo aukštesnius bortelius ties formos kraštais. Dėti į šaldytuvą 10 minučių.
3.
Kremui maskarponės sūrį pašildyti, kad suskystėtų. Perpilti maskarponės sūrį į atskirą dubenį, suberti cukraus pudrą, supilti apelsinų esenciją ir viską gerai išmaišyti.
4.
Karšto vandens vonelėje ištirpinti šokoladą ir po truputį supilti jį į maskarponės masę, nuolat maišant. Išmaišyti iki vientisos masės ir viską supilti ant sustingusio sausainių pagrindo.
5.
Dėti į šaldytuvą kelioms valandoms ar net nakčiai.