INGREDIENTAI: 2 vienetai pomidorų
1 vienetas poro
1 vienetas morkų
0.5 vieneto cukinijų (jaunos)
0.5 vieneto salierų šaknų
100 gramų varškės sūrio
1 pundelis krapų
1 šaukštelis džiovintos žolelės
1 skiltelė česnako
1 šlakelis alyvuogių aliejaus
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
1 žiupsnelis čili dribsnių
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Varškės sūrį supjaustome riekelėmis. Pabarstome druska, žolelėmis.
2.
Daržoves nulupame. Salierą, morką supjaustome stambiais šiaudeliais, porą žiedais, česnaką riekelėmis, cukiniją stambiais gabalėliais.
3.
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Sudedame salierą ir morkas. Pakepiname kelias minutes. Sudedame porą ir česnaką. Pakaitiname šiek tiek.
4.
Pomirodus nuplikome verdančiu vandeniu, supjaustome peprus. Dedame į keptuvę. Pakaitiname keletą minučių. Dedame cukinijų gabalėlius. Pabarstome druska, pipirais. Išmaišome.
5.
Ant viršaus dedame sūrio riekelės ir pašildome, kol jis šiek tiek sušils. Troškinį pabarstome čili dribsniai ir krapais.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!