INGREDIENTAI: 180 gramų varškės 9%
150 gramų miltų
1 vienetas kiaušinių
50 gramų cukraus
1 šaukštas citrinų sulčių (arba acto)
0.5 šaukštelio sodos
1 žiupsnelis druskos
1 litras aliejaus (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Varškę gerai ištrinti su cukrumi, įmušti kiaušinį ir išmaišyti iki vientisos masės. Suberti druską, sodą, sumaišytą su citrinos sultimis ir išmaišyti.
2.
Po truputį įsijoti miltus, maišyti šaukštu, kai maišyti pasidarys sunku, patepti rankas aliejumi ir minkyti rankomis. Tešla turi būti minkšta, truputį limpanti prie rankų.
3.
Formuoti spurgytes, jei tešla limpa, rankas patepti aliejumi. Kepti puode įkaitintame aliejuje ant silpnos ugnies. Formavau spurgytes po 10 gr, jų iškepiau 60 vnt.