INGREDIENTAI: 4 vienetai upėtakio (pjausnių)
pagal skonį druskos
1 šaukštelis citrininių pipirų
Garnyrui:
300 gramų žaliųjų žirnelių
100 mililitrų grietinėlės
1 šaukštas sviesto
1 skiltelė česnako (smulkintos)
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
Pabarstymui:
pagal poreikį sezamo sėklų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Upėtakį nuplauname, nuvalome žvynus. Pabarstome druska, pipirais.
2.
Kepame iki 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje ir 10 – 15 min.
3.
Garnyrui prikaistuvyje ištirpiname sviestą. Pakepiname smulkintą česnaką. Suberiame žirnelius, supilame grietinėlę, pabarstome druska ir pipirais. Pakaitiname, kol žirneliai suminkštės.
4.
Sutriname maisto smulkintuvu. Aš dar pertryniau per sietelį, kad masė būtų vientisa.
5.
Į lėkštes dedame žirnelių piurė, ant viršaus po žuvies gabalėlį. Pabarstome sezamo sėklomis.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!