INGREDIENTAI: 700 gramų kopūstų
2.5 stiklinės miltų
500 mililitrų vandens (šilto)
1 vienetas svogūnų
2 šaukšteliai cukraus
2 šaukšteliai sausų mielių
1 šaukštelis druskos
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į šiltą vandenį berti mieles, cukrų, išmaišyti ir palikti 10 minučių šiltai, kad suputotų. Berti persijotus miltus, druską. Tešlą gerai išmaišyti, uždengti ir palikti šiltai 1 valandai pakilti.
2.
Svogūną susmulkinti kubeliais, kopūstą supjaustyti labai plonomis juostelėmis ar sutarkuoti burokine tarka.
3.
Keptuvėje įkaitinti truputį aliejaus ir apkepinti svogūnus, sudėti kopūstus. Pagardinti druska ir pipirais. Patroškinti uždengus apie 15 minučių ant nedidelės ugnies. Atvėsinti.
4.
Į tešlą sudėti atvėsusį įdarą ir išmaišyti.
5.
Keptuvėje įkaitinti aliejų ir dėti po didelį šaukštą tešlos. Kepti iš abiejų pusių, kol apskrus.