INGREDIENTAI: Biskvitui:
4 vienetai kiaušinių
4 šaukštai cukraus
4 šaukštai miltų
Kremui:
170 gramų maskarponės sūrio
135 gramai karamelizuoto kondensuoto pieno (arba virto kondensuoto pieno)
100 gramų grietinėlės, 35% riebumo
15 gramų cukraus
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Elektriniu plakikliu trynius išsukti su cukrumi, baltymus su žiupsneliu druskos išsukti iki purumo.
2.
Į trynių masę dėti pusę miltų, šiek tiek baltymų ir atsargiai išsukti. Sudėti likusius miltus ir baltymus ir lengvais judesiais išsukti iki purumo.
3.
Masę dėti į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, paskirstyti tolygiai ir kepti 12- 15 minučių 175 C laipsnių temperatūroje. Kepiau 25*37 cm formoje. Iškeptą dar šiltą biskvitą su popieriumi suvynioti į ritinėlį.
4.
Kremui maskarponę išsukti su karamelizuotu kondensuotu pienu, kad neliktų gumulėlių. Grietinėlę išplakti su cukrumi, dėti į maskarponės masę ir gerai išmaišyti.
5.
Atvėsusį biskvitą išvynioti, nuimti popierių, užtepti kremą ir vėl susukti į ritinėlį.