TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-29 15:26
Varškės keksas
Varškės keksas

Porcijų skaičius: 8


INGREDIENTAI:
400 gramų varškės 9%
300 gramų miltų
200 gramų cukraus
150 gramų sviesto
4 vienetai kiaušinių
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
1 šaukštelis sodos (nugesintos actu arba citrinos sultimis)
1 žiupsnelis druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:

1.
Minkštą kambario temepratūros sviestą išsukite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir žiupsneliu druskos iki purumo. Po vieną įmuškite kiaušinius, gerai išsukdami po kiekvieno. Sudėkite per sietelį pertrintą (arba blenderiu sutrintą) varškę ir gerai išmaišykite.

2.
Supilkite nugesintą sodą, išmaišykite. Galiausiai įmaišykite persijotus miltus ir gerai išsukite tešlą, jog būtų vientisa, bet nepermaišykite. Tešla bus gana tiršta, taip ir turi būti.

3.
Masę sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą kekso formą ir kepkite iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 45-60 minučių. Tikslus kepimo laikas labai priklauso nuo orkaitės bei nuo kepimo formos dydžio. Ar keksas iškepęs patikrinkite įsmeigdami medinį pagaliuką į storiausią kekso dalį - jeigu ištrauksite pagaliuką švarų, neapsivėlusį tešla, keksas jau iškepė.

4.
Iškepusį keksą pirmiausia 15-20 minučių atvėsinkite formoje, o tada galutinai atvėsinkite ant grotelių. Pjaustykite tik visiškai atvėsusį.




admin · 2022-04-29 15:00 · 289 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt