INGREDIENTAI: 300 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
160 mililitrų vandens (šilto)
20 gramų cukraus
20 gramų sviesto (ištirpinto)
0.5 šaukštelio džiovintos žolelės (baziliko, raudonėlio, rozmarino, čiobrelio ar kitų)
5 gramai druskos
5 gramai sausų mielių
šiek tiek aliejaus
Užtepimui:
pagal poreikį pomidorų padažo (naudojau naminį, žr. patarimus)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pašildyti vandenį ir jį supilti į dubenį. Suberti cukrų, mieles, gerai išmaišyti ir palikti 10 minučių pastovėti. Tuomet pabarstyti druska, džiovintomis žolelėmis.
2.
Ištirpinti sviestą, palikti trumpam pravėsti ir supilti į dubenį su mielėmis. Išmaišyti ir palaipsniui berti miltus. 6 - 7 minutes minkyti tešlą.
3.
Dubenį ištepti aliejumi, sudėti tešlą, uždengti ir palikti kilti šiltoje vietoje 1 valandą.
4.
Pakilusią tešlą padalinti į lygius 7 rutuliukus. Kiekvieną tešlos rutuliuką formuoti į nedidelius paplotėlius, kraštelius paliekant storesnius.
5.
Picos paplotėlius aptepti padažu ir dėti norimus susmulkintus ingredientus. Sutarkuoti sūrį ir juo apibarstyti picų viršų.
6.
Kepti įkaitintoje iki 190 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 15 - 20 minučių.
Patarimai:
•
Aš tešlą kildinu taip: pripilu į puodą vandens ir pastatau į orkaitės apačią. Įkaitinu ją iki 40 C laipsnių temperatūros ir dedu dubenį su apdengta tešla. Uždarau orkaitę ir palieku 1 valandai. Tešla puikiai pakyla.
•
Padažui reikės: 4 - 5 pomidorų, 2 - 3 šaukštų pomidorų pastos, 1 svogūno, 2 - 3 skiltelių česnako, 100 - 120 mililitrų vandens. Papildomai druskos, pipirų, aitriosios paprikos miltelių, šiek tiek cukraus, baziliko ir raudonėlio, petražolių ir 2 - 3 šaukštų alyvuogių aliejaus. Pomidorus viršuje įpjauti, dėti į dubenį ir užpilti verdančiu vandeniu, palikti porai minučių. Tuomet nulupti odelę, supjaustyti. Svogūną supjaustyti, apkepti įkaitintoje su alyvuogių aliejumi keptuvėje. Kai apkeps, į keptuvę sudėti pomidorus, pomidorų pastą, įpilti vandens, išspausti česnako, suberti druską, pipirus, paprikos miltelius, baziliką, raudonėlį, smulkintas petražoles ir ant mažos ugnies troškinti apie 30 minučių iki kol sumažės skysčio ir padažas taps tirštesnis. Atvėsus supilti į stiklainį ir laikyti šaldytuve arba tepti tiesiai ant picos.