INGREDIENTAI: šiek tiek sviesto (arba aliejaus, formai patepti)
Pagrindui:
150 gramų sausainių
70 gramų sviesto (tirpinto)
1 sluoksnis:
200 gramų aguonų
2 vienetai kiaušinių
50 gramų sviesto (tirpinto)
50 gramų cukraus
2 šaukštai kvietinių miltų
pagal poreikį apelsino žievelės (tarkuotos)
2 sluoksnis:
250 gramų varškės
340 gramų filadelfijos sūrio
200 gramų kondensuoto pieno, saldinto
3 vienetai kiaušinių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pasiruoškite aguonas, tą galima padaryti ir iš vakaro. Aguonas užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite pastovėti bent 2 val., galima ir per naktį. Tada gerai nusunkite ir sutrinkite virtuvės kombainu ar elektriniu trintuvu arba sumalkite mėsmale.
2.
Pagrindui sausainius sutrupinkite ir sumaišykite su tirpintu sviestu.
3.
Apvalią formą atsegamais kraštais (naudojau 21 cm skersmens) išklokite kepimo popieriumi, į ją suberkite sausainių masę ir rankomis paspauskite, suformuodami pyrago pagrindą
4.
Aguonų sluoksniui sumaltas aguonas sumaišykite su tirpintu sviestu, miltais, cukrumi, kiaušiniais, apelsino žievelė, gerai išmaišykite, iki masė bus vientisa.
5.
Sūrio sluoksniui varškę sutrinkite elektriniu trintuvu, kad neliktų grūdelių.
6.
Filadelfijos sūri šaukštu išsukite su cukrumi, pertrinta varške, kondensuotu pienu ir vaniliniu cukrumi iki vientisos konsistencijos. Po vieną muškite kiaušinius, gerai išmaišydami po kiekvieno.
7.
Formos kraštus patepkite sviestu (arba aliejumi). Ant sausainių pagrindo dėkite aguonų masę, o ant jos atsargiai paskleiskite filadelfijos sūrio masę.
8.
Kepkite iki 145 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 minučių, kol filadelfijos masė bus tvirta šonuose, o viduryje gali dar šiek tiek liūliuoti. Tada lengvai praverkite orkaitės dureles ir leiskite pyragui pamažu atvėsti orkaitėje.
9.
Atvėsusį pyragą dėkite į šaldytuvą ir palaikykite bent 4-6 valandas, o geriausia per naktį.
10.
Papuoškite pagal savo norus.