TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Pyragas su žalumynų ir riešutų įdaru

Porcijų skaičius: 6


INGREDIENTAI:
Tešlai:
250 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų aukščiausios rūšies 550 C)
150 gramų sviesto
1 vienetas kiaušinių
30 gramų kietojo sūrio (tarkuoto)
2 šaukštai grietinės
1 šaukštas cukraus
0.5 šaukštelio druskos
Įdarui:
400 gramų lapinių kopūstų (be kotų)
200 gramų špinatų
80 gramų kedro riešutų
50 gramų sviesto
3 vienetai svogūnų
4 šaukštai aliejaus
3 skiltelės česnako
1 šaukštelis malto kumino
1 šaukštelis druskos
1/4 šaukštelio grūstų juodųjų pipirų
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešlai dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, druską, sviestą, grietinę, sūrį ir kiaušinį. Viską suminkykite į tešlos kamuolį ir padėkite jį 30 min. į šaldytuvą.

2.
Įdarui keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite smulkintus svogūnus, suberkite kuminą, pipirus, sutrintą česnaką, druską ir 8–10 min. pamaišydami kepkite ant vidutinės kaitros, kol svogūnai ims karamelizuotis. Prie svogūnų sudėkite vandeniu perlietus supjaustytus lapinius kopūstus, suberkite riešutus. Pamaišydami įdarą troškinkite 5–7 min. Galiausiai suberkite špinatus, įdėkite sviestą. Kai špinatai sukris, keptuvę nukelkite nuo ugnies ir palikite įdarą atvėsti.

3.
Pusę tešlos iškočiokite iki 1 cm storio lakšto, įklokite į kepimo indą, kurio skersmuo 25 cm.

4.
Iš likusios tešlos iškočiokite apskritimą – juo uždengsite pyrago įdarą. Šio lakšto viduryje padarykite plyšį – kepant pro jį išeis garai.

5.
Troškintą įdarą sudėkite ant tešlos kepimo inde. Tešlos kraštus užlenkite ant įdaro. Ant viršaus uždėkite tešlos apskritimą su plyšiu, tešlos kraštus prispauskite prie indo sienelių.

6.
Aptepkite pyrago viršų kiaušinio plakiniu. Kepkite iki 180–200 °C įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 min.

7.
Pyragą galima pagardinti petražolėmis.




admin · 2022-04-30 18:00 · 425 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt