TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Lietiniai su vištiena ir pievagrybiais
Lietiniai su vištiena ir pievagrybiais

Porcijų skaičius: 12


INGREDIENTAI:
Tešlai:
3 vienetai kiaušinių (didelių)
170 mililitrų pieno (karšto)
120 gramų kvietinių miltų
120 mililitrų vandens (karšto)
2 šaukštai sviesto (kepimui)
1 šaukštelis cukraus
1.5 šaukšto alyvuogių aliejaus
0.5 šaukšto druskos
Įdarui:
400 gramų vištienos šlaunelių mėsos (arba krūtinėlės)
200 gramų pievagrybių
1 pundelis petražolių
0.5 vieneto svogūnų
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukštai majonezo
2 šaukštai grietinės
1 šaukštelis druskos
2 skiltelės česnako
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Tešlai į dubenį įmušti kiaušinius, berti cukrų, druską ir gerai išplakti. Galima plakti konditerine šluotele arba elektriniu plaktuvu apie 1 minutę. Berti miltus ir maišyti iki vientisos masės. Tešla turi būti lipni.

2.
Į dubenį su tešla nuolat maišant, plona srovele lėtai pilti pieną ir vandenį. Tuomet supilti alyvuogių aliejų ir išmaišyti. Uždengti virtuviniu rankšluosčiu ir palikti pastovėti 30 minučių.

3.
Įdarui į keptuvę pilti aliejų, įkaitinti.

4.
Svogūną ir česnakus susmulkinti, suberti į keptuvę ir kepti kelias minutes iki kol svogūnas taps skaidrus.

5.
Pievagrybius smulkiai supjaustyti, suberti į keptuvę ir kepti iki kol iškeps.

6.
Vištieną labai smulkiai supjaustyti. Jei norite, galite ir sumalti. Tuomet vištieną dėti į keptuvę ir kepti iki kol iškeps.

7.
Petražoles susmulkinti, berti į keptuvę, tuomet suberti druską, pipirus ir permaišyti.

8.
Paruoštą mėsos įdarą atidėti atvėsti. Kai atvės, dėti majonezą, grietinę ir įspausti česnako, išmaišyti.

9.
Į keptuvę dėti sviestą, ištirpinti. Pilti samtelį tešlos, keptuvę pakėlus pasukioti, kad tešla pasiskirstytų per visą plotį. Kepti apie 2 - 3 minutes, tuomet atsargiai apversti ir dar pakepti 2 minutes. Taip iškepti visus blynelius. Jų turėtų pavykti iškepti apie 12.

10.
Ant blynelio dėti paruošto įdaro, šiek tiek užlenkti du kraštelius ir susukti suktinuką pradedant sukti nuo galo, kuris liko neužlenktas. Taip susukti visus blynelius.

11.
Tiekti tuoj pat arba, jei spėjo atvėsti, keptuvėje ištirpinkite papildomai šaukštą sviesto, dėkite blynelius ir ant vidutinės kaitros apkepkite blynelius iš visų pusių iki kol sušils.




admin · 2022-04-30 21:00 · 285 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt