TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-29 15:18
Silkė švediškai - su ikrais ir rūkyta lašiša
Silkė švediškai - su ikrais ir rūkyta lašiša

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
4 vienetai silkių filė
100 gramų rūkytos lašišos filė
75 gramai ikrų (stintelių arba kitokių ikrų)
3 šaukštai grietinės
3 šaukštai majonezo
1/4 vieneto rausvųjų svogūnų
šiek tiek maltų kvapiųjų pipirų
šiek tiek krapų
šiek tiek laiškinių česnakų
REKOMENDUOJAME:
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Jei naudosite naturalią silkę su galva, ją išdarinėję bent valandai pamerkite į pieną. Pienas sumažins silkės sūrumą, be to, piene pamirkyta silkė tampa šviesi.

2.
Po to silkę gerai nuplaukite ir supjaustykite apie 1,5 cm. gabaliukais. Lašišą gerai susmulkinkite.

3.
Inde sumaišykite grietinę, majonezą, žoleles, smulkiai supjaustytą svogūną ir ikrus su lašiša. Sudėkite silkę ir dar kartą atsargiai viską permaišykite. Ant viršaus užberkite truputį pipirų.

4.
Silkę bent parą palaikykite šaltai, kad subręstų skonis. Šią silkę galite pateikti ir su karštomis virtomis bulvėmis.



Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dalios išleistoje "Didžiojoje konservavimo knygoje"



admin · 2022-05-01 09:00 · 300 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt