INGREDIENTAI: 360 gramų varškės
200 gramų kvietinių miltų
1 vienetas kiaušinių
50 gramų cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
1 šaukštelis vanilinio cukraus
200 mililitrų aliejaus (kepimui)
50 gramų cukraus pudros (apibarstymui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Varškę ištriname su cukrumi, vaniliniu cukrumi, druska. Įmušame kiaušinį, išmaišome. Suberiame miltus ir kepimo miltelius ir rankomis minkome spurgyčių tešlą.
2.
Puode įkaitiname aliejų.
3.
Drėgnomis rankomis gnybiame po nedidelį gabaliuką tešlos ir formuojame rutuliukus. Dedame į įkaitintą aliejų ir verdame, vis pavartant, kelias minutes, kol gražiai apskrus.
4.
Ištraukiame iš aliejaus ir dedame ant popierinio rankšluosčio, kad aliejus nuvarvėtų. Apibarstome cukraus pudra. Skanaus.