INGREDIENTAI: 4 vienetai obuolių
500 gramų sluoksniuotos tešlos
2 vienetai kiaušinių
100 gramų migdolų
100 mililitrų pieno
4 šaukštai cukraus
3 šaukštai kvietinių miltų
1 šaukštelis malto cinamono
1 žiupsnelis druskos
Pabarstymui:
šiek tiek cukraus pudros (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kepimo formą iškloti sluoksniuota tešla.
2.
Sumalti riešutus ir užbarstyti ant tešlos.
3.
Supjaustyti obuolius ir sudėti ant pabarstytų riešutų. Pabarstyti cinamonu.
4.
Suplakti viską kartu: kiaušinius, pieną, miltus, žiupsnelį druskos ir cukrų. Užpilti ant obuolių.
5.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min, kol gražiai apskrus. Patikrinti mediniu iešmeliu, ar iškepė. Jei pyragas jau iškepęs, iešmelis liks švarus.
6.
Šiek tiek atvėsusį pyragą galima pabarstyti cukraus pudra.