AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 400 gramų kvietinių miltų
2 vienetai kiaušinių
100 gramų sviesto
100 gramų medaus
80 gramų rudojo cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į puodą su storu dugnu sudėti sviestą, cukrų, medų. Kaitinti ant vidutinės kaitros iki kol pilnai ištirpsta cukrus.
2.
Į dubenį įmušti kiaušinius, suberti druską ir išplakti. Plona srovele pilti sviesto masę nuolat maišant konditerine šluotele, kad nesutrauktų kiaušinių. Berti 200 gramų miltų, kepimo miltelius ir išmaišyti, kad neliktų gumuliukų. Maišant suberti likusius miltus po truputį, nes jei įbersite per daug, tešla bus kieta ir nesikočios. Tešla turi būti elastinga ir blizgi.
3.
Stalą pabarstyti miltais, iškočioti tešlą. Lakštų formai naudoju didesnę lėkštutę - ją padedu ant tešlos ir apipjaustau. Man pavyksta paruošti 9 lakštus.
4.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, sudėti lakštus, aš kepu iš karto po 4 lakštus ir kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje iki kol gražiai paruduoja.
5.
Dar ant karšto lakšto dedu mažesnę lėkštutę ir apipjaustau. Kraštelius naudoju trupiniams.