TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Saturninas Daujotas Butvydė Saturnas
Meduoliniai sausainiai
Meduoliniai sausainiai

Porcijų skaičius: 30


INGREDIENTAI:
375 gramai kvietinių miltų
125 gramai sviesto
120 gramų rudojo cukraus
3 šaukštai grietinėlės
3 šaukštai medaus
5 šaukšteliai prieskonių meduoliams
1 šaukštelis kakavos (aš nedėjau)
1 šaukštelis malto imbiero
1 šaukštelis kepimo miltelių
Glajui:
1 vienetas kiaušinių baltymų
150 gramų cukraus pudros (apytikriai, gali prireikti daugiau)
1 žiupsnelis citrinos rūgšties
Papuošimui:
pagal poreikį pabarstukų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į prikaistuvį sudedame sviestą, medų, suberiame cukrų, kakavą, jei naudosite, visus prieskonius, supilame grietinėlę. Kaitiname, kol viskas ištirps ir taps vientisa masė.

2.
Įsijojame miltus su kepimo milteliais. Išminkome tešlą. Įvyniojame ją į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą 1 val.

3.
Iškočiojame tešlą plonu sluoksniu. Formelėmis išspaudžiame sausainius. Dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

4.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 8 – 10 min.

5.
Sausainius atvėsiname.

6.
Glajui kiaušinio baltymą išplakame su cukraus pudra. Patariu plakti kuo lėčiausiu greičiu ir ilgai. Kuo ilgiau plaksite, tuo skanesnis glajus bus. Glajus turi būti baltas, tąsus ir tirštas. Jei atrodo, kad masė per skysta, beriame daugiau cukraus pudros ir plakame vėl. Įberiame citrinos rūgštelės. Gerai išmaišome. Jei norime spalvoto glajaus, įlašiname maistinių dažų.

7.
Glajų supilame į konditerinį maišelį ir dekoruojame sausainius. Pabarstome pabarstukais.


Patarimai:

Iš nurodyto ingredientų kiekio iškepėme 4 dideles skardas sausainių



Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!



admin · 2022-05-03 12:00 · 317 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt