INGREDIENTAI: 360 gramų varškės (naudojau drėgną iš kvadartinių pakelių)
1 vienetas bananų (vidutinio dydžio)
1 vienetas kiaušinių (didesnio)
4 šaukštai kvietinių miltų (apytikriai)
1 šaukštas cukraus
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Bananą nulupti ir supjaustyti griežinėliais.
2.
Varškę ištrinti su kiaušiniu ir cukrumi. Berti kepimo miltelius ir dalimis berti miltus, vis permaišant. Masė turi būti minkšta (ne skysta ir ne kieta) - tokia, kad drėgnomis rankomis būtų galima formuoti varškėčius ir jie išlaikytų formą.
3.
Drėgnomis rankomis gnybti varškės, iš jos delne formuoti paplotėlį. Į vidurį dėti porą bananų griežinėlių (ar vieną, jei pjaustėte storai). Kraštelius apspausti ir formuoti varškėtį.
4.
Kepti keptuvėje įkaitintame aliejuje (vidutinė kaitra) iš abiejų pusių, kol apskrus.