INGREDIENTAI: 2 vienetai lašišos pjausnių
pagal skonį prieskonių žuviai
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
šiek tiek krapų
šiek tiek citrinų
šiek tiek alyvuogių aliejaus
Garnyrui:
6 vienetai vyšninių pomidorų
2 vienetai morkų
1 vienetas paprikos
1 vienetas svogūnų
1 sauja šaldytų žirnelių
šiek tiek aliejaus
šiek tiek sviesto
šiek tiek ryžių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Žuvį nuplaukite, nusausinkite, pagardinkite žuvies prieskoniais, druska ir pipirais, aptepkite alyvuogių aliejumi.
2.
Morkas sutarkuokite šiaudeliais, paprikas supjaustykite šiaudeliais, svogūną susmulkinkite. Dėkite į keptuvę šiek tiek aliejaus ir sviesto, sudėkite daržoves ir pakepinkite apie 20 - 25 minutes. Pomidorus dėkite pabaigoje.
3.
Išvirkite ryžius, virkite apie 20 minučių arba kaip nurodyta ant pakuotės.
4.
Stiklinį indą patepkite aliejumi, sudėkite paruoštą žuvį. Uždėkite šiek tiek sveisto, krapų, citrinos riekelę ir uždenkite folija.
5.
Kepkite įkaitintoje 190 C laipsnių orkaitėje 20 - 25 minutes. Svarbu neperkepti.